Openbaar vervoer

Trein

Leeuwarden is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Tweemaal per uur vertrekt er een trein en komt er een trein aan vanuit de randstad. Je kunt hiervoor de Intercity nemen van de NS (opent in nieuw venster).

Leeuwarden heeft een rechtstreekse treinverbinding met Groningen via Arriva (opent in nieuw venster).
Ook zijn er treinverbindingen naar Sneek, Stavoren en Harlingen. De verbinding naar Harlingen is erg gemakkelijk als je in het weekend naar  Terschelling of Vlieland gaat.

Bus

In en om Leeuwarden kun je goed met de bus reizen. Er rijden door de hele stad stadsbussen, waardoor je overal gemakkelijk kunt komen. Er rijden speciale bussen naar de opleidingsinstituten, die regelmatig vertrekken.
In de stad is het Arriva (opent in nieuw venster) die het busvervoer verzorgt. Om Leeuwarden heen is het de  Qbuzz (opent in nieuw venster) die je naar de plek van bestemming brengt.

Voor een goede reisplanner kun je naar 9292OV (opent in nieuw venster).

Leeuwarden is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het trein- en het busstation liggen vlakbij het centrum. In de stad kun je je uitstekend verplaatsen met de bus. Naar de opleidingsinstituten rijdt de ‘scholierenbus’