Tentoonstelling EXPLORE met beeldend werk van NHL-studenten

Studenten die dit jaar afstuderen aan de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving van NHL Hogeschool tonen vanaf 30 september hun werken tijdens EXPLORE.
De expositie toont het eindwerk, variërend van selfie-portretten tot sculpturen, van acht docenten in spe en is te zien in het winkelcentrum Zaailand. Vorig jaar vond daar ook de eindexpo plaats, toen onder de noemer OOGST.

Met EXPLORE treden de studenten gezamenlijk naar buiten op deze bijzondere locatie. Hoewel de afzonderlijke werken onderling heel verschillend zijn, wordt de expositie visueel als een eenheid gepresenteerd. Elk eindwerk bestaat uit een of meerdere beelden en is het resultaat van een artistiek onderzoek.

Sculpturen
Carmen Hofman maakt sculptuurtjes met verschillende technieken en natuurlijke materialen: ,,De natuur bevat vele verborgen details waar je bij een eerste blik gemakkelijk overheen kijkt. Het bijzondere aan natuurlijke objecten vind ik dat deze veranderen als je hen in een andere omgeving plaatst. Ze hebben dan ineens zo veel meer details en zijn niet meer onderdeel van een geheel.”

Portretten
Op de eindtentoonstelling hangt ook werk van Pieter Postma. Hij maakte Friese Boerenhanden, een serie zwartwitfoto’s. Een van de foto’s uit die serie was de afgelopen maanden te zien op de tentoonstelling ZomerExpo ‘Woest’, in het Gemeentemuseum in Den Haag. Postma wilde door middel van portretten ‘de boer’ in beeld brengen en zocht lang naar het ultieme beeld. Postma: ,,Uiteindelijk kwam ik uit bij de handen. Die doen het werk, die vertellen het verhaal.”

EXPLORE opent de deuren vanaf woensdag 30 september. De tentoonstelling wordt officieel geopend op donderdag 1 oktober vanaf 17.00 uur, waarna er gelegenheid is voor een hapje en een drankje. Tot en met zaterdag 3 oktober is de expositie iedere dag te bezoeken. Er zijn dagelijks studenten aanwezig om achtergrondinformatie over hun werk te geven.

Openingstijden:
Woensdag 30 sept van 11.00 – 18.00
Donderdag 1 okt van 11.00 – 21.00
Vrijdag 2 okt van 11.00 – 18.00
Zaterdag 3 okt van 11.00 – 17.00