Studenten geven boost aan studentenleven in Leeuwarden

Leipintro2016Vanmiddag gaan zo’n 25 studenten aan de slag om de levensvatbaarheid van studentenverenigingen in Leeuwarden een impuls te geven. Zes verenigingen in Leeuwarden zijn aangesloten bij het IBOS (Inter Bestuurlijk Overleg Orgaan Studentenverenigingen) Deze verenigingen houden te gekke feestjes, eten , studeren, netwerken en sporten samen, maar organiseren ook verschillende events.  Ze ondersteunen Leeuwarden Studiestad met het organiseren van het Leeuwarder Studenten Veldvoetbaltoernooi en bij de succesvolle introductie van Leeuwarden: de Leip! Weken.  De meeste verenigingen hebben een eigen sociëteit waar alle leden van harte welkom zijn.  

Redenen genoeg om lid te worden, toch is er maar 5% van de studenten lid van een studentenvereniging in Leeuwarden.Vandaag gaan deze studenten op zoek naar de oorzaak hiervan.  De verenigingen kijken kritisch naar hun identiteit en het gewenste imago. Ligt hier een kloof? Wat is er nodig om het studentenleven binnen de studentenverenigingen een boost te geven?

Ritsko van Vliet (Belevingscommunicatie) verzorgt de training, daarbij krijgt hij ondersteuning van Omrop Fryslân. Margreet Hiemstra (Buroredacteur en eerder ook eindredacteur van o.a. Hea!) start met een rondleiding in de studio. Hierbij vertelt ze enkele succesverhalen, maar ze zal zeker ook aandacht schenken aan de fail stories. Daarnaast krijgen de verenigingen advies over hoe je op een positieve manier aandacht krijgt in de media en hoe zo meer bekendheid gegenereerd wordt voor de verenigingen en de stad.