Studenten bouwen bioscoop in Leeuwarden

CatergorrieCINEMA3Op woensdag 2 september is het Oldehoofsterkerkhof omgetoverd tot een megabioscoop. De verwachting is dat een kleine 1000 studenten het event Leip! Cinema bezoeken. Behalve van de film A million ways to die in the West op een scherm van 16 bij 8 meter, genieten studenten van de band The Given Horse. Ooit begonnen als straatartiesten en nu wereldwijd bekend.

Voorafgaand aan de film gaan 100 studenten samen eten tijdens het American Dinner. Deze 100 genodigde studenten zijn afkomstig van verschillende scholen, opleidingen en nationaliteiten. Dit om studenten zich welkom te laten voelen in Leeuwarden en ze kennis te laten maken met andere studenten. Tijdens het diner genieten de 100 gelukkigen van entertainment geheel in het Amerikaanse thema. Zo kunnen ze gaan rijden op een rodeostier, zijn er Cheerleaders aanwezig, kunnen ze op de foto in de retro VW photobooth.

De deuren gaan om 20:00 uur open. De eerste 200 bezoekers ontvangen een gratis fleecedekentje. Leip! Cinema, onderdeel van de Leip! Weken georganiseerd door Leeuwarden Studiestad is gratis en voor iedereen toegankelijk.