Music Battle 058 keert terug!

music-battleMusic Battle 058 keert, na een periode van afwezigheid, terug in het Leeuwarder popcircuit. In deze bandcontest nemen de beste bands van NHL Hogeschool, Stenden en Van Hall Larenstein het tegen elkaar op. Podium Asteriks, Leeuwarden Studiestad en Friesland Pop blazen de wedstrijd nieuw leven in. De inschrijving is gestart, dit najaar vinden de voorrondes en finale plaats.

Van 2010 tot 2013 was Music Battle 058 een begrip op de Leeuwarder hogescholen. De bandcontest om de titel ‘beste band van de hogescholen’ bleek te werken: de media lichtten het evenement groots uit en de hogescholen waren nauw betrokken. Music Battle 058 groeide in deze drie edities uit tot een meerdaagse competitie met twintig deelnemende bands en vierhonderd bezoekers in 2013. Eerdere winnaars zijn: Stuart Mavis, Lyonite en Sixth Finger.

Dit najaar vinden de voorrondes plaats op donderdag 24 november, dinsdag 29 november & donderdag 1 december in Podium Asteriks. De grote finale staat gepland op donderdag 8 december, eveneens in Asteriks. De winnaar van Music Battle 058 ontvangt een goed gevuld prijzenpakket (waarvan de inhoud later bekend wordt gemaakt) en stroomt rechtstreeks door naar de halve finale van Kleine Prijs van Fryslân in 2017.

De inschrijving is per direct gestart op www.musicbattle058.nl.

Over de organisatoren:

Podium Asteriks is een Leeuwarder podiuminitiatief dat zich richt op aanstormend talent. Het biedt wekelijks plek aan getalenteerde bands en acts uit Friesland en omgeving. Zij worden aangevuld met optredens uit binnen- en buitenland. Leeuwarden Studiestad is een stichting die zich inzet om de studietijd voor studenten zo gezellig en leuk mogelijk te maken. De stichting is een initiatief van NHL Hogeschool, Stenden Hogeschool en Hogeschool Van Hall Larenstein en organiseert ondermeer feestjes, sporttoernooien, netwerkborrels en workshops. Stichting Friesland Pop is dé organisatie voor verbetering van het Friese popklimaat. De stichting ontwikkelt en onderhoudt de Friese pop-infrastructuur, ontwikkelt Fries talent en organiseert provinciaal overkoepelende evenementen zoals de Kleine Prijs van Fryslân en het Freeze Festival.  

*Foto: Stuart Mavis in 2013, gemaakt door Afke Manshanden