Marije Blogt ED.1 Stem Stress

Je zal wel denken wanneer je deze kop leest, weer iemand die zeurt over het belang van stemmen. En ja dat klopt, ik moet even zeuren. Het is zo verschrikkelijk belangrijk om te stemmen. De stemmen die nu worden uitgebracht hebben invloed op jouw leven voor de komende vier jaar, als het niet langer is. Eén stem is ook een stem en als iedereen denkt ‘ach wat maakt mijn stem nou uit, Nederland is toch al naar de kloten’ dan wordt het helemaal niks met Nederland.

Het is natuurlijk ook heel moeilijk om een partij te kiezen, want al die standpunten hebben een achterliggende gedachte en de negatieve effecten zul je niet zo snel in het verkiezingsprogramma vinden. En is de media objectief? Nee, die is altijd gekleurd. Naar mijn mening is de beste manier debatten kijken en met zoveel mogelijk mensen praten over hun voorkeur van partij. Sta open om met mensen te praten met een andere mening. Misschien denk je dat hun partij volkomen onzin is, maar vraag je nou eens af waarom er mensen zijn die daar wél op stemmen. Bekijk de standpunten vanaf ieder mogelijk perspectief. Arjan Lubach is natuurlijk ook een mooie aanrader voor als je niet weet waar je moet beginnen. Het is educatief, maar ook vermakelijk!
Op 15 maart moet je het hokje in en kruis je aan voor welke partij jij bent. Nog zeven dagen en dan is het zover. Breng je stem uit, als je dat niet doet dan heb je kans op vier jaar ongeluk.

 

Schermafbeelding 2017-03-08 om 12.25.12