KFC komt naar Leeuwarden!

We dachten even dat het alleen geruchten waren. Maar het is echt waar: er komt een Kentucky Fried Chicken in Leeuwarden! Klein detail: je moet er best een stukje voor fietsen.

Het is niet echt royaal, de keuze aan fastfood-ketens in Leeuwarden. De McDonalds en een Febo en een heleboel snackbars. Maar vanaf begin volgend jaar is er iets meer variatie.

Dus niet meer alleen keuze uit de FEBO of de McDonald’s. En die actie van de jongens achter Burger King in Leeuwarden kan ook even in de ijskast, want straks kun je je vol eten aan crispy chickenwings en veel meer bij KFC.

En dan denk je dat dat ergens in de 100.000 leegstaande panden in het centrum komt. Waar veel mensen langs fietsen, waar veel mensen dichtbij wonen, tussen het studentenleven, makkelijk en snel bereikbaar. Niets is minder waar.

KFC niet in de binnenstad

Op de Facebookpagina van de Centrale kondigen ze het net aan, en daarmee is het officieel. Er wordt op dit moment gebouwd en verbouwd, en daarom duurt het natuurlijk nog even voordat de boel open is. Planning:  voorjaar 2017.

Jawel, de Centrale. Waar bijna niemand omheen woont. Waar niemand zonder reden langs fietst. Je mag dus minstens tien minuten fietsen voor je stukje knapperige kip.

Hoe dan ook, voorjaar 2017 is het open en kun je dus een fietstochtje naar de Centrale maken met een andere reden dan meubels kopen.