Gezocht: nachtburgemeester!

De dag voor de landelijke verkiezingen vindt een andere belangrijke verkiezing plaats, namelijk die van de nieuwe nachtburgemeester in Leeuwarden.

De termijn waarop potentiële hoeders van de Leeuwarder nacht zich kunnen aanmelden is inmiddels gesloten. In totaal hebben zeven mensen zich aangemeld. Tot 7 maart hebben de kandidaten de tijd om online zoveel mogelijk stemmen te verzamelen.

Procedure

De drie kandidaten met de meeste stemmen gaan vervolgens door naar de finale-avond. Dat betekent niet dat de online stembus op 7 maart sluit. Daarna kan nog tot 18:00 uur op 14 maart gestemd worden op de drie kandidaten die overblijven.

Dinsdagavond 14 maart is de verkiezingsavond in Club Red. Daar krijgen de kandidaten de kans om de jury en het publiek in de zaal te overtuigen van hun plannen via korte pitches en in het debat. De jury wordt gevormd door vier stakeholders uit de Leeuwarder nacht. De publieksstemmen vormen de vijfde jurystem.

Rond middernacht wordt de nieuwe Leeuwarder nachtburgemeester gekozen voor de komende twee jaren. Hij of zij krijgt support van Koninklijke Horeca Friesland, Jongeren en Politiek Friesland, gemeente Leeuwarden, Studiestad en Suksawat.

Breng gauw je stem uit uit op jou favoriet via www.nachtburgemeesterleeuwarden.nl