DNALWD2018

Deel jouw DNA en bouw mee aan het verhaal van Leeuwarden!

Het verhaal van Leeuwarden? Dat wordt verteld door al die mensen die hun sporen in de stad achterlaten. Leeuwarden is een échte studentenstad, met meer dan 20.000 studenten met ieder een eigen verhaal. DNALWD2018 wil deze verhalen verzamelen. Iedereen die iets met Leeuwarden heeft, kan hiervoor iets van zijn DNA geven. Geen echt DNA, natuurlijk. Maar iets wat te maken heeft met onze stad of met jezelf. Een persoonlijk verhaal, voorwerp, foto of mini-kunstwerk. Alles kan, zolang het maar in één buisje past. Al dit creatieve DNA vormt één kunstwerk. Tienduizenden buisjes die vertellen over onze verschillen, maar ook over wat ons verbindt: Leeuwarden. Dit DNA-kunstwerk is vanaf 2018 te zien in het Stadskantoor.

Top! Ik wil wel meedoen!

Haal dan jouw buisje op bij de balies van het Stadskantoor, de bibliotheek of het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL). Ook organiseren we de komende maanden allerlei DNA-verzamelprojecten. Met scholen, in wijken, op markten, dorpsfeesten en tijdens festivals. Overal kunnen DNA-vulpunten opduiken. Wanneer je een buisje hebt, kun je dit registreren op www.dnalwd2018.nl. Daarna vul je jouw buisje én jouw DNA-webpagina met jouw item. Het buisje lever je vervolgens in bij één van inleverpunten. Op www.dnalwd2018.nl wordt jouw DNA digitaal bewaard. Zodat jij, of iemand anders, het altijd terug kan vinden. Tot ver in de toekomst. Zo bouwen we met elkaar aan een verhaal van ons allemaal.

Kijk voor meer informatie op www.dnalwd2018.nl en check ook onze Facebook!

DNALWD2018 is een initiatief van Stichting Zeezicht, onderdeel van Lân van Taal en een co-productie met het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL).