Beter stem je een vrouw | Neushoorn

Het is Mark Rutte niet gelukt, evenveel vrouwen als mannen in het nieuwe kabinet. Ook in de Leeuwarder gemeenteraad is het aantal mannen en vrouwen niet gelijk.

Waarom zijn vrouwen ondervertegenwoordigd in de politiek? Zou het goed zijn als er evenveel mannen als vrouwen draaien aan de knoppen van de democratie? Moeten we hier politieke partijen toe verplichten? En stemmen er wel genoeg vrouwen op vrouwelijke kandidaten?

Dit en meer zoeken we uit op de avond van de gemeenteraadsverkiezingen. Met lokale vrouwen uit de politiek die er net een campagne op hebben zitten. Een een-op-een debat tussen Justine van de Beek, oprichter van Stellingdames, platform voor jonge feministen, en Annabel Nanninga, columnist en lijsttrekker voor het Forum voor Democratie in Amsterdam.

Met Dave Ensberg-Kleijkers, van hen verscheen recent het boek Bezielde beschaving waarin hij pleit voor een inclusieve samenleving en politiek.

Liza Mügge, universitair hoofddocent en director van het Amsterdam Research Center of Gender and Sexuality, geeft een messcherpe column en de muziek wordt verzorgd door Meindert Talma.

De avond sluit aan op de uitslagenavond van de Leeuwarder gemeenteraadsverkiezingen in de Grote Zaal van Neushoorn. Alle vrouwen verzamelen. En mannen ook.

Zaal: De Backstage

 

Date event: 22 november