48 Hour Film Project voor de derde keer in Leeuwarden

Het 48 Hour Film Project heeft zich na slechts 2 jaar al onmisbaar gemaakt op het Noordelijk Film Festival en keert daarom in november 2015 weer terug! 

Voor deze derde editie heeft de organisatie een korte promo gemaakt met o.a. acteurs Hugo Metsers, Raymond Thiry en Eric Bouwman.

Het 48 Hour Film Project is een wedstrijd, waarin filmmakers de strijd met elkaar aangaan om binnen 48 uur de beste korte film te maken. Elk team moet binnen 48 uur een script schrijven, de film opnemen en afwerken. Bovendien krijgen de deelnemers op de kick-off nog een aantal verplichte elementen mee zoals een genre en een personage.

Het 48 Hour Film Project is een Amerikaans initiatief uit 2001 en heeft inmiddels met ruim 140 deelnemende steden per jaar de hele wereld veroverd. Elke stad vertoont de gemaakte  films op een aansluitend filmfestival, waarbij de films bovendien beoordeeld worden door een deskundige jury.
De beste film van elke stad wordt vertoond tijdens Filmapalooza; de jaarlijkse 48 Hour Film Project finale in de VS en als de film daar een prijs wint, wordt hij zelfs vertoond op het prestigieuze filmfestival van Cannes.

De kick-of vindt dit jaar plaats op vrijdag 30 oktober en de films moeten, 48 uur later, op 1 november ingeleverd zijn om mee te dingen naar de prijzen. De films worden aansluitend vertoond op het Noordelijk Film Festival, dat dit jaar zal plaatsvinden van 11 t/m 15 november. Filmmakers, zowel amateurs als professionals, kunnen zich inschrijven via de website: www.48hourfilm.com/leeuwarden

Link promo: https://www.youtube.com/watch?v=2kvgzLdGxkE