De Bres

Debatcentrum De Bres, een voormalig gymnastieklokaal daterend uit 1886, is bij uitstek geschikt om een prominente rol te spelen in het culturele leven van Leeuwarden en Friesland. De accommodatie nodigt uit tot vrije gedachtewisseling, informele ontmoetingen, verdieping en dialoog. Hiernaast stelt De Bres het gebouw en faciliteiten beschikbaar aan derden voor producties die dienen te passen binnen de doelstellingen van De Bres in brede zin. Met De Bres heeft Leeuwarden een structureel, onafhankelijk podium voor het maatschappelijk debat, de pijler van onze democratie.

Debatcentrum De Bres is gevestigd in een theaterstudio of vestzaktheater in de binnenstad van Leeuwarden, pal achter schouwburg De Harmonie. De zaal beschikt over een tribune met een vlakke speelvloer, theaterspots en een muziekinstallatie. De Bres beschikt over een foyer als Horeca gelegenheid waar koffie – thee en zwak alcoholische dranken worden geschonken. De bovenzaal kan beperkt ter beschikking worden gesteld.

Debatcentrum De Bres stelt het gebouw en faciliteiten beschikbaar aan derden, voor producties die dienen te passen binnen de doelstellingen van Debatcentrum De Bres in brede zin. De afdeling zaalreserveringen & productie heeft een brede expertise op het gebied van advisering, productie en begeleiding van uiteenlopende activiteiten:

  • debatten
  • conferenties
  • muziekoptredens
  • televisieopnames
  • cursussen
  • presentaties

Debatcentrum De Bres is gevestigd op loopafstand (vijf minuten) van trein- en busstation en de parkeergarages Zaailand en Oldehoofsterkerkhof.
Schoolstraat 4,  8911 BH Leeuwarden
T: (058) – 289 3966
E:  info@debatcentrumdebres.nl

De Bres

Terug naar Student Vol Talent Muziek overzicht