Gezondheid

Als fitte en gezonde student voel je je prettiger, presteer je beter, ben je productiever, verzuim je minder en heb je minder kans op studievertraging of studie-uitval. Hier vind je tips en informatie om een goede gezondheid te behouden, te behalen of te herstellen!

Je eigen gezondheid
Gezond leven en gezonde voeding geven je meer energie en zorgen ervoor dat jij je lichamelijk en geestelijk beter voelt. Maar hoe goed voel je je in vergelijking tot je studiegenoten? Ben je benieuwd hoe jij scoort ten opzichte van jouw studiegenoten op gezondheid, leefstijl en levenskwaliteit? Kom erachter op www.studentengezondheidstest.nl en ontvang persoonlijke feedback via je email.

Wil je weten of je een gezond gewicht hebt? Check je BMI: Body Mass Index! De BMI wordt berekend door het lichaamsgewicht in kilo’s te delen door het kwadraat van de lichaamslengte (lengte keer lengte, uitgedrukt in meters). De BMI geeft een schatting van het gezondheidsrisico van het lichaamsgewicht. Check je BMI hier! 

Wanneer je eenmaal studeert zul je merken dat alcoholgebruik onder studenten eerder regel dan uitzondering is. Een drankje bij het eten, een cocktail in de kroeg of een biertje omdat de koning bijna jarig is. Een drankje is gezellig, houd het alleen wel onder control. Ben je benieuwd hoe jij scoort in je alcoholgebruik? Kom erachter op www.watdrinkjij.nl

Grip op je dip
Ben je tussen de 16 en 25 jaar en zit je al een tijdje niet zo lekker in je vel? Heb je misschien net even iets te veel meegemaakt? Je bent niet de enige! Het kan zijn dat je daardoor last hebt van sombere buien, geen zin hebt om dingen te ondernemen, of dat je jezelf steeds vaker betrapt op negatieve gedachten over jezelf of over de wereld om je heen.
Kortom: je hebt het gevoel de grip op jezelf, op de dingen om je heen kwijt te zijn. Wil je daar zelf iets aan doen, wil je weer lekker in je vel zitten, meer jezelf zijn, een beetje makkelijker door het leven gaan? Kijk dan op www.gripopjedip.nl voor meer informatie of om in contact te komen met een deskundige.