Theater & Bioscopen

THEATER

In Stadsschouwburg de Harmonie draaien grote producties, maar ook kleine en onbekende voorstellingen komen aan bod. Daarnaast is er een grote verscheidenheid aan kleinere theaters en cafés waar voorstellingen en optredens worden gegeven. Ook de studentenverenigingen hebben regelmatig open podium. In de zomer kun je elke zondag in de Prinsentuin van gratis concerten genieten.

Stadsschouwburg de Harmonie
Ruiterskwartier 4
8911 BP Leeuwarden, Netherlands
T: 058 2330233

Theater en Debatcentrum de Bres is bij uitstek geschikt om een prominente rol te spelen in het culturele leven van Leeuwarden en Friesland. De accommodatie is laagdrempelig en nodigt uit tot vrije gedachtewisseling en informele ontmoetingen. De Bres is een onafhankelijk plek voor het maatschappelijk debat en een podium voor cabaret, poezie, (akoestische) muziek en kleinschalige theatervoorstellingen. Hiernaast stelt De Bres het gebouw en faciliteiten beschikbaar aan derden voor activiteiten, die passen binnen de doelstellingen van De Bres in de brede zin.

 

Theater en Debatcentrum De Bres
Schoolstraat 4
8911 BH Leeuwarden
T058-2893966
E: info@debresleeuwarden.nl

 

De Neushoorn is een magische plek in het hart van Leeuwarden. Niet alleen voor een bruisende muziek-, dans- en filmcultuur, ook voor het ontwikkelen van talent. De Neushoorn is een open centrum voor zaken en ontspanning. Met twee podia, café, oefen- en culturele productieruimtes, ruimtes voor workshops en beginnende ondernemers vindt iedereen uit de regio zijn of haar plek. Neushoorn organiseert concerten, dance events, festivals en voorstellingen op film en dansgebied. In een eerlijke organisatie werkt de Neushoorn samen met mensen van hier om het beste product voor zoveel mogelijk mensen te maken.

 

De Neushoorn
Ruiterskwartier 14
8911 BP Leeuwarden
T: 058 303 07 30
E:  info@neushoorn.nl

 

BIOSCOPEN

Wie graag naar de film gaat, zit goed in Leeuwarden. Er zijn twee bioscopen en een filmhuis.
Voor meer informatie over de voorstellingen kun je kijken op www.leeuwarderbioscopen.nl

 

Filmhuis Slieker
Wilhelminaplein 92
8911 BS Leeuwarden
T: 058 205 0320
E: info@filminfriesland.nl

Bij filmhuis Slieker Film  krijg je als student korting. Klik hier voor informatie.

 

 

Bioscoop Cinema
Nieuwestad 38-42
8911 CL Leeuwarden
T: 088 – 5152000
E: info@leeuwarderbioscopen.nl

 

Bioscoop Tivoli

Nieuwestad 85-87
8911 CL Leeuwarden
T: 088 – 5152000
E: info@leeuwarderbioscopen.nl