Cultuur

Op het gebied van cultuur heeft Leeuwarden jou als student heel veel te bieden. Niet alleen om cultuur te beleven, maar ook om daar zelf een bijdrage aan te leveren!

Wil je uitgaan en genieten van kunst, cultuur en horeca? Er is hier van alles te beleven. Zo zijn er zijn er meerdere musea, waaronder het Fries Museum: de huiskamer van Fryslân. Je komt er voor een kop koffie, origineel cadeau of filmbezoek in filmhuis Slieker Film, maar vooral voor het museum natuurlijk. Hier ontdek je alles over de elf steden en het platteland, de haat-liefdeverhouding met het water, de zoektocht naar het typisch Friese en de plek van Friesland in de wereld. Verder zijn er onder andere het Keramiekmuseum Princessehof en Natuurmuseum Fryslân.

Ben je meer van het verwennen van de innerlijke mensch? Ook culinair gezien of op-stapsgewijs zit je hier helemaal goed! Leeuwarden barst van de gezellige kroegjes en restaurants met smaken van over de hele wereld.

Het veelkleurige aanbod van toneel, theater en muziek vind je in de Stadsschouwburg De Harmonie, Podium Asteriks (wekelijks maar vijf piek voor de tofste bands!) en het nieuwe culturele hart van de stad: Neushoorn.

Wil je zelf actief zijn in of met meerdere vormen van kunst & cultuur? Check dan de website van ‘Kunstkade’. Dit is dé plek waar je alle creatieve activiteiten in Leeuwarden vindt. Bij Kunstkade kan je snel en eenvoudig op het gebied van kunst en cultuur een workshop, les of cursus vinden die bij je past, of je nu beginner of gevorderde bent. Vind je niet datgene wat je zoekt? Geef dat dan bij ons aan, wellicht kunnen wij het mogelijk maken! Dat geldt ook voor andere culturele activiteiten die je wilt ondernemen: uit je ideeën of wensen bij ons!

unnamed