VACATURE| MEDEWERKER EVENTS & PROMO

Werken bij de Leipste organisatie van Leeuwarden!  Iets voor jou?


Wij, Leeuwarden Studiestad, zoeken per direct een medewerker Events & Promo.
Het betreft een tijdelijke aanstelling voor 6 maanden, 20-24 uur per week.

vacatureMet welke events houd jij je bezig bij deze functie?

Zomer Festival

BOD Events en Leeuwarden Studiestad hebben de handen ineen geslagen en deze hechte vriendschap zorgt voor een boost in het festivalleven in Leeuwarden. Beide organisaties zijn bekend van evenementen als Dancetour en Leip! En samen organiseren we het Zomer Festival op 17 juni.
Het Zomer Festival kent een uniek concept en is speciaal ontwikkeld om een verschil te maken met alle dance-events in het Noorden door het thema van het Festival: vrijheid en diversiteit. Op 17 juni barst het feest los met de GayStraightParade in de grachten van onze mooie binnenstad. De grachten vol met uitzinnige studenten, dj’s en drag queens. Alles wat drijft vol studenten en dansende bezoekers aan de weerszijden van de grachten. Na de parade trekt de kleurrijke stoet door de stad naar het Oldehoofsterkerkhof. Twee podia gevuld met de lekkerste dj’s en live acts om het begin van een zalige zomer te vieren. Het Zomer Festival staat in het teken van vrijheid in alle mogelijke vormen.
Je werkt samen met de hoofdcoördinatoren aan de ontwikkeling van dit spectaculaire event: werken aan moodboards, creatieve sessies, planning & control, netwerken en uitvoering.

De Leip! Weken

Elk jaar komen er duizenden nieuwe studenten naar Leeuwarden. Vanaf 28 augustus en de eerste week van september komen de meerderejaars en de nieuwe studenten samen in de stad.
De studenten worden welkom geheten in Leeuwarden door het organiseren van de Leip! weken.

Leip! Intro
Een gezamenlijke introductie voor alle eerstejaars studenten

Leip! Cinema
Een grote outdoor bioscoop op het Oldehoofsterkerkhof

Leip! Festival

Hét festival van het jaar voor alle studenten in Leeuwarden.

En meer?

Yes there is more…many more. Samenwerken met andere organisaties en events die ook deel uitmaken van de Leip! Weken. Want wij organiseren deze evenementen natuurlijk niet alleen. Het is een samenwerking met andere eventorganisaties, studie- en studentenverenigingen, de gemeente Leeuwarden en opleidingen van de Hogescholen en de RUG-Campus Fryslân.  Daarnaast kennen we Leip! Leiders, een groep die ondersteunt bij de organisatie van onze “eigen” evenementen en natuurlijk een leger van vrijwilligers dat zich inzet tijdens de evenementen zelf.
Jij stuurt deze Leipe! groep aan, bent voorzitter en leidt de vergaderingen. Je werkt mee aan de draaiboeken en bent de rechterhand van de Coördinatoren die verantwoordelijk zijn voor de evenementen die hierboven worden genoemd. Ideeën van jouw kant worden absoluut gewaardeerd en je krijgt ruimte om die te ontwikkelen en uit te voeren.
In je rol onderhoud je, onder supervisie van de Coördinatoren, rechtstreeks contact met externe organisaties en sponsoren. Bewaken van afspraken, relatiebeheer en budgetteren maakt onderdeel uit van je taken. Natuurlijk sta je niet alleen. Naast je directe collegae Eventmanagers mag je rekenen op begeleiding door professionals die ervaring hebben met het organiseren van evenementen.

Ben jij lekker Leip! en heb je wel zin in een portie organiseren? Mooi! Reageer dan snel!

Stichting Leeuwarden Studiestad (SLS)

De missie van SLS is het binden en boeien van (aankomende) studenten. Wij zetten ons in om de studietijd voor studenten de “mooiste tijd van je leven” te maken en de aantrekkelijkheid van Leeuwarden als studentenstad te bevorderen.
SLS is een initiatief van NHL Hogeschool, Stenden Hogeschool, Hogeschool Van Hall Larenstein en de RUG-Campus Fryslân. Naast intensief contact met deze kennisinstellingen is er veel samenwerking met onder andere de Gemeente Leeuwarden, het bedrijfsleven, de horeca, de politiek en verschillende instanties. Studenten worden door veel organisaties als een belangrijke doelgroep gezien, daarom is een breed netwerk voor onze stichting van groot belang.

Studenten zijn van vitaal belang voor de stad Leeuwarden, ze maken de stad levendig en bruisend. De economische impact van studenten voor Leeuwarden is enorm. Kortom: het studentenleven en de inzet van onze stichting geeft een enorme impuls aan het klimaat van Leeuwarden. Samenwerken en verbinden is onze kracht!

Organiseren van evenementen, maar er is meer…
Een aantal van onze evenementen kwam je al tegen, maar er is nog zoveel meer. Het grootste studenten veldvoetbaltoernooi van Nederland het L.S.V, Meet the Mayor, ONSK Curling, ONSK DODGEBALL, Enterprijs, MiXin’ en Beauty and the Best! You name it we’ve got it. Daarnaast werken we samen met organisaties zoals CH2018, Tryater, Kunstkade, Winterball en Dizz! We werken voor en met studenten! En last but not least verzorgen wij Studenten Sport.  Studenten kunnen met een sportpas zeer voordelig sporten en deelnemen aan veel sportevenementen.

 

 

Profiel Eventmedewerker

Je bent een extravert en enthousiast persoon die ervan houdt de handen uit de mouwen te steken. Je wordt blij van een tikkeltje chaos, een snelle omgeving en houdt daarbij het overzicht. Je weet creatieve ideeën te bedenken en te realiseren. Met het laveren tussen een informele werksfeer en formele momenten ga je soepel om.  

Voor planningen, schema’s en begrotingen draai jij je hand niet om. Samenwerken en zelfstandig werken gaan je beide goed af. Teksten schrijven is voor jou geen probleem, maar je blijft niet alleen maar achter een scherm zitten, je spat er namelijk ook nog eens vanaf!  
Daarnaast: you love marketing en weet de weg in social media, internet en je bent een kei in het verzinnen van creatieve concepten.

 

Overzicht werkzaamheden:

 • Evenementen en activiteiten tijdens de introductieweken bijhouden
 • Contacten onderhouden met verschillende organisaties
 • Algemene promotie voor SLS en de verschillende projecten
 • Vergaderingen / bijeenkomsten organiseren, bijwonen en leiden
 • Bijhouden van de website en socialmedia-campagnes opzetten en bijhouden (b/vlogging)
 • Het schrijven van deelplannen (communicatie en draaiboeken)
 • Het schrijven van persberichten | social posts
 • Financiële planning en bewaking van het budget
 • Evalueren en rapporteren
 • Werven en aansturen van Leip! Leiders en vrijwilligers 

  Kwaliteiten die wij belangrijk vinden

  • Communicatief sterk
  • Creatief zijn in onverwachte situaties
  • Sterke persoonlijkheid
  • Daadkracht
  • Plannen en organiseren is helemaal je ding
  • Samenwerken is je tweede natuur
  • Positiviteit
  • Enthousiast
  • Kennis van social media en Marketing

Zo, je hebt dus deze hele tekst gelezen! You have what it takes, een doorzetter!
Nog steeds zin om ons team te komen versterken, ben je net afgestudeerd of heb je zelfs al enige ervaring?
Schrijf een fijne vlotte sollicitatiebrief naar onderstaand e-mailadres. Je mag natuurlijk ook helemaal los gaan met een introductiefilmpje van jezelf, een portfolio of juist lekker ouderwets op papier. Wij houden wel van een bijzondere en unieke aanpak.

Let op: graag ontvangen wij voor 28 februari je creatieve uitspatting! Wij wachten met smart op jou!

 

NICE TO KNOW

Leeuwarden Studiestad
info@leeuwardenstudiestad.nl

t.a.v. Talitha Broersma & Geertje Dekker
Rengerslaan 1
8917 DD
Leeuwarden